Toch broodjes bestellen?Nog 50 recepten!


50 zonnige suikervrije zomer recepten

CalorieŽn berekenen zo doe je dat


Bij al onze broodjes tref je een opsomming van ingrediŽnten met daarbij de vermelding van gewicht en calorieŽn aan (zie onderstaand figuur 1).

Per broodje hebben we gewogen hoeveel de afzonderlijke ingrediŽnten wegen door tijdens het maken van een broodje telkens na toevoeging van beleg te wegen hoeveel we aan gewicht hebben toegevoegd. Door de afzonderlijke gewichten van de toevoegingen te noteren hebben we gemeten hoeveel van elk product is gebruikt om het broodje te maken.

Door nu het gevonden gewicht te vermenigvuldigen met de calorieŽn die vermeld staan op de verpakking, hebben we uitgerekend hoeveel calorieŽn ieder afzonderlijk product toevoegd aan het broodje. Op deze manier hebben wij voor alle broodjes bijgehouden welke producten zijn gebruikt, hoeveel calorieŽn ze toevoegen en uiteindelijk hoeveel calorieŽn het gehele broodje bevat.Figuur 1

IngrediŽntKcalKosten
Pistoletje130Ä 0,30
Boter 7-8 gr.  26,5Ä 0,03
Filet american 35gr.  77Ä 0,28
Gesnipperde uitjes 20gr.  6,8Ä 0,02
Totalen p/st.317Ä 0,63Kosten berekenen

Bij al onze broodjes treft u in de tabel met calorieŽn tevens de kostprijs van de afzonderlijke producten aan. Om de kostprijs te kunnen berekenen hebben we tijdens de bereiding van het broodje gewogen hoeveel van elk product werd toegevoegd aan het broodje.
Door het gewicht van de gebruikte hoeveelheid te delen door het gewicht van de gehele inhoud van de verpakking van het product en vervolgens te vermenigvuldigen met de prijs van de gehele verpakking hebben we uitgerekend hoeveel ieder individueel product heeft gekost.

Voorbeeldberekening broodjes:
gebruikte hoeveelheid filet american = 35/150 = gehele verpakking

= 0,23 X Ä 1,20 voor de gehele verpakking = Ä 0,28

Uiteraard begrijpen wij dat u op deze manier slechts weet wat 1 broodje kost terwijl u wel een gehele verpakking moet kopen. We zijn er dan ook vanuit gegaan dat u meerdere broodjes tegelijk wilt maken.
De verschillende ingrediŽnten hebben we gewoon bij de supermarkt gekocht. Hierbij hebben we in willekeurige volgorde en/of zonder enige voorkeur alle bekende supermarktketens gebruikt zonder te letten op aanbiedingen.


Eigen broodjesrecept

Heb je zelf een recept voor een lekker broodje dat makkelijk thuis te maken is, stuur ons dan een mailtje en we zullen jouw recept maken, de kosten en calorieŽn berekenen en het recept plaatsen met vermelding van de inzender.


Het Broodjes Buffet© ďCalorieŽn berekenenĒ