Toch broodjes bestellen?Nog 50 recepten!


50 zonnige suikervrije zomer recepten

Terug naar: Het broodjes Buffet

Pistoletje beenham en honing mosterdsaus


Hier treft je het recept voor een lekker pistoletje warme beenham met uien en honing mostersaus. Alle ingrediŽnten en respectievelijke caloriŽn per ingrediŽnt tref je naast of onder de foto van het pistoletje beenham. Het recept vind je onder de foto.


Pistoletje beenham en honing mosterdsaus

Het pistoletje met warme of koude beenham en honing mosterdsaus (ook wel een broodje warm vlees genoemd) is een klassieker die op vele braderieŽn en feesten te vinden is. Het broodje kan op vele manieren worden klaargemaakt en van allerlei verschillende soorten sausjes. Wij hebben gekozen voor de variant met uien en honing mosterdsaus en voorgesneden beenham in plakjes maar het broodje kan ook gemaakt worden met grof gesneden stukken beenham en bijvoorbeeld pindasaus.


IngrediŽnten en kosten pistoletje warme beenhamIngrediŽntKcalKosten
Pistoletje160Ä 0,30
Beenham 45 gr.  65,5Ä 0,79
Ui 1/2  17,5Ä 0,03
Honing mosterdsaus 2 el  96Ä 0,12
Bakboter 2 el*106,5Ä 0,06
Totalen p/st.445,5Ä 1,30Bereiding

Snij het pistoletje in de lengte bijna helemaal door. Doe dit door het pistoletje op zijn kant te leggen en tussen je vingers door te snijden. Laat het besmeren met boter achterwege. Schep 2 eetlepels Croma in een klein koekepannentje en laat het langzaam uitvloeien. Snij een halve ui in schijfjes en vervolgens 1 maal doormidden zodat onderbroken uienringen ontstaan. Fruit de uien 1 of twee minuten aan in het pannetje, voeg een snufje peper en zout toe. Snij 2 plakken beenham in stroken van ongeveer 2 cm en voeg deze bij de uien in het pannetje. Warm de beenham naar smaak op of bak deze enkele minuten tot de beenham een licht korstje krijgt. Schep het pistoletje vol met het mengsel van uien en beenham. Maak het geheel af door 2 grote eetlepels honingmosterdsaus over de beenham te scheppen. Eet smakelijk!

*De bakboter is gewogen door het verschil tussen een lege koekenpan en een pan met bakboter te meten. Na bereiding is hetzelfde gedaan om te meten hoeveel boter er in de pan achterblijft.


Eigen broodjesrecept

Heb je zelf een recept voor een lekker broodje dat makkelijk thuis te maken is, stuur ons dan een mailtje en we zullen jouw recept maken, de kosten en calorieŽn berekenen en het recept plaatsen met vermelding van de inzender.


Het Broodjes Buffet© ďPistoletje beenham honing mostersausĒ