Toch broodjes bestellen?Nog 50 recepten!


50 zonnige suikervrije zomer recepten

Terug naar: Het broodjes Buffet

Pistoletje garnalen met whisky cocktailsaus


Hier treft je het recept voor een lekker pistoletje met garnalen en whisky cocktailsaus. Alle ingrediŽnten en respectievelijke caloriŽn per ingrediŽnt tref je naast of onder de foto van het pistoletje met garnalen. Het recept vind je onder de foto.


Pistoletje garnalen met whisky cocktailsaus

Het pistoletje met roze garnaaltjes is een frisse afwisseling in het assortiment broodjes. We zijn ons er van bewust dat garnalen geen vis is maar hebben dit broodje toch in de categorie vis ingedeeld. Garnalen zijn er in verschillende soorten. Hollandse garnalen, roze garnalen, grote of kleine garnalen. In dit recept hebben we gekozen voor kleine roze garnaaltjes omdat deze er gewoon smakelijker uitzien.


IngrediŽnten en kosten pistoletje garnalen whisky cocktailsausIngrediŽntKcalKosten
Pistoletje130Ä 0,30
Boter 7-8gr.  26,5Ä 0,03
Roze garnaaltjes 45 gr.  29,5Ä 0,17
Whisky cocktailsaus 30 ml.100Ä 0,10
Totalen p/st.286Ä 0,60Bereiding

Snij het pistoletje in de lengte bijna helemaal door. Doe dit door het pistoletje op zijn kant te leggen en tussen je vingers door te snijden. Besmeer het pistoletje aan 1 zijde met boter. Snij een portie kropsla rechtstreeks van de krop.
Beleg 1 zijde van het pistoletje met een laagje sla. Schep de garnalen op het broodje tot dat het gehele broodje is belegd met een laagje. Schep 2 eetlepels whisky cocktailsaus gelijkmatig over de garnalen.
Eet smakelijk!


Eigen broodjesrecept

Heb je zelf een recept voor een lekker broodje dat makkelijk thuis te maken is, stuur ons dan een mailtje en we zullen jouw recept maken, de kosten en calorieŽn berekenen en het recept plaatsen met vermelding van de inzender.


Het Broodjes Buffet© ďPistoletje garnalenĒ